Växla pund till bitcoin

Publicerad
2015-06-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I slutet av april blev det möjligt att växla Pund till den digitala valutan Bitcoins i London. Världens största bitcoinbolag, det amerikanska Coinbase, öppnade då en möjlighet för växling, som en del av sin digitala plånbok. I den digitala plånboken kan folk sedan tidigare spara, skicka och betala i bitcoins. När bolaget i januari i USA också öppnade upp för växling från dollar till bitcoins, var det ett nytt steg på vägen att göra valutan mer användbar.

Själva plånboken finns nu i 24 länder, men nu är det första gången som växlingsfunktionen lanseras utanför USA. En förutsättning, för att bitcoins ska bli mer allmänt använt, är att infrastrukturen finns på plats.

– Det måste finnas ett enkelt sätt att konvertera bitcoins till lokal valuta på och ett mer stabilt pris, påpekar Brian Armstrong på Coinbase i en intervju i Financial Times.

Financial Times rapporterar även om att det finns planer på att göra Storbritannien till ett globalt nav för den digitala valutan och det i ett läge där såväl regeringen som Bank of England tagit steg i den riktningen.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

sida 47 bitcoint