Hello Istanbul

Publicerad
2015-06-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Epson har förnyat sitt samarbete med den berömda modeskaparen Kansai Yamamoto och den spektakulära modeshowen; Hello Istanbul, som gick av stapeln i mitten av oktober förra året i den turkiska huvudstaden Istanbul.

Showen, som lockade ca 500 gäster, var ett 90-årsjubileum av de diplomatiska förbindelserna mellan Japan och Turkiet. Arrangemanget är en uppföljning av Kansai Yamamotos show; Fashion in Motion, som visades på Victoria and Albert Museum i London år 2013.

Epson har bidragit till den senaste showen genom att skriva ut 15 av Yamamotos magnifika skapelser, som kombinerar traditionella japanska mönster och mycket modern stil. Man ägnade fyra veckor med att återskapa dessa mönster med hjälp av det egna Genesta-bläcket på skrivaren Monna Lisa, som har utvecklats av Robustelli i Italien samt på Epsons SureColor SC-F7100-serie och SureColor SC-30600, textilskrivare.
Med hjälp av dessa skrivare, som är kända för sin verklighetstrogna färgåtergivning och fantastiska replikering av detaljer, blev resultatet ca 800 kvm av livfulla mönster på tyger som polyester, bomull och silke.

Yamamoto gläds över möjligheten att kunna återskapa traditionell japansk skönhet med hjälp av den senaste tekniken. I en kommentar till showen, säger Yamamoto;

– Den senaste tiden har ett antal nya tekniker kommit som är godtagbara alternativ till de traditionella japanska hantverken; färgning, vävning och sömnad.
– Jag vill lyfta fram Epsons textiltryck, som är i toppklass bland dessa tekniker, och även tyger som hjälper till att kontrollera kroppstemperatur och teknik som kan skapa 3D-stickade mönster.

– Vi är mycket stolta över att återigen bli inbjudna för att stödja en designer av Yamamotos dignitet, sade Richard Garp, ansvarig för storformatsskrivare på Epson Sverige.
– Vi har ett komplett sortiment med bläckstråleskrivare för textillösningar och jag är övertygad om att vi på bästa sätt kan uppfylla de höga krav som ställs av en designer på hans nivå.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Print