Nya maskiner från Stratasys

Publicerad
2015-04-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Stratasys har två tydliga teknikområden – FDM-maskinerna och de polyjetbaserade maskiner som man fick i och med förvärvet av Objet.
Ny i mellanserien av Stratasys Eden-maskiner är Eden260 VS, där S:et står för soluble. Det innebär att stödmaterialet kan avlägsnas i vatten blandat med akustiksoda. Processen är mer automatiserad i det att du kan köpa en tvätt där du lägger i dina komponenter. Räkna med att det tar 5-6 timmar att tvätta bort stödmaterialet i denna process.

Tre olika versioner
Connex-serien med modellerna 260, 350 och 500 har delats upp i tre olika versioner. Dessa har alla olika egenskaper när det gäller materialanvändning och färgutskrift. Det ska göra det enklare för kunden att hitta sin specifika lösning. Version 1 klarar upp till tre olika material. Version 2 klarar utöver tre olika material även Stratasys digitala material, det vill säga de material som blandas under skrivprocessen. Version 3 är flaggskeppsversionen och klarar allt som 1 och 2, men här går det även att skriva ut i färg.
Nytt är även ett externt materialkabinett med åtta materialplatser.

Olika kulörer
På benchtopsidan har det också tillkommit flera nyheter. Objet 30 Prime har fått större flexibilitet när det gäller materialval. Nu går det även att skriva ut med de mjuka Tango-materialen, som finns i olika kulörer. Med610 är ett biokompatibelt material och är godkänt för att kunna användas temporärt på människor, t ex för hörapparater.
En glad överraskning för alla, som går i investeringstankar, är att företaget nu justerar priserna på benchtop-maskinerna.
nya maskiner från stratasys_Connex500

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman