Ny VD för R&D Spandex

Publicerad
2015-04-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

R&D Spandex har tillsatt Alexander Pierrou som VD för Norden. Med en lång
erfarenhet av affärsutveckling inom flera stora internationella organisationer kommer han att driva företagets tillväxt i regionen.

Alexander kommer närmst från Coca-Cola Enterprises, där han ledde verksamheten för varma drycker i Sverige och banade väg för en väsentlig försäljnings- och marginaltillväxt. Bakom sig har han dessutom en lång internationell karriär på Philips, Accenture Management Consulting och Imperial Chemical Industries, där han jobbat med affärsledning, marknadsföring, sälj och finansiell utveckling.

– Jag är glad över att få möjligheten att applicera mina erfarenheter på skylt- och grafikbranschen, i en organisation där kunden kommer i första hand och som har ambitiösa världsomspännande tillväxtplaner, kommenterar Alexander Pierrou sin nya roll och fortsätter;

– Med en karriär inom snabbrörliga konsumentprodukter, konsulttjänster och konsumentelektronik har jag jobbat med en mängd olika säljstrukturer och kundgrupper. Det alla mina tidigare roller har gemensamt är mitt engagemang kring premiumprodukter i konkurrensutsatta branscher, där tonvikten legat vid en kombination av kundnöjdhet, närhet till partners, produktkvalitet och service.

– Jag är övertygad om att min bakgrund kommer väl till användning på R&D Spandex, där fokus alltid legat på kundrelationer, partnerskap, högkvalitetsprodukter och säkra leveranser för att skapa mervärde för kunder och partners.

Rod Larson, VD för Spandexgruppen globalt, välkomnar Alexander och säger att ser fram emot att arbeta tillsammans med honom, för att ta R&D Spandex till nästa nivå.

– Alexanders färdigheter och meriter gör honom till en utmärkt ledare för att driva vår tillväxtstrategi i Norden. Han kommer att bygga vidare på företagets styrkor och hjälpa våra kunder växa tillsammans med oss genom att erbjuda de bästa produkterna och den bästa servicen, säger han.

Alexander innehar en Executive MBA från Rotterdam School of Management, vilket inkluderar studier vid EGADE (Monterrey), Chinese University of Hong Kong, UNC (Washington) och Fundação Getulio Vargas (São Paulo). Han har även en Masters of Science inom Financial Management från Handelshögskolan i Göteborg och Rotterdam School of Economics, samt en Bachelor of Science från Handelshögskolan i Göteborg och ICADE (Madrid).

SM315 Ny VD på R-D Spandex Foto - Alexander Pierrou
Alexander Pierrou
VD R&D Spandex