Du möter en människa

Publicerad
2015-04-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Ett av det allra bästa med att få vara med och göra den här tidningen är alla fantastiska människor man möter; alla entreprenörer och alla med en specialinriktning på antingen tryck eller brodyr, foliering eller promotion och presentreklam. Det har sagts tusen gånger, men det blir inte mindre väsentligt för det; inget kan ersätta de personliga mötena.

Många menar också att ju mer vi satsar på webbshopar och digital kommunikation, desto viktigare blir det på vilket sätt vi in real life knyter våra kontakter med kunder och leverantörer. Vi har alla ett behov av att bli sedda, bekräftade och bejakade. Allt handlar inte om pengar eller leveransvillkor. Det handlar om att mötas och skapa positiva relationer.

Det kan jag och Eric uppleva när vi kuskar land och rike kring, för att intervjua olika människor och i ord och bild försöka återberätta för läsarna om våra möten. I det här numret göra vi ett reportage från mässan Sign & Print, som gick av stapeln på Kistamässan i februari.
Det övergripande helhetsintrycket var att alla verkade trivas och hade en så positiv inställning till både själva mässan, men också till konjunkturerna i allmänhet och framtidsutsikterna i synnerhet. I grund och botten handlade Sign & Print om möten och åter möten; något som mässarrangörerna verkligen lyckats kratta i manegen för.

Nyligen hade vi ett annat resmål. Vi skulle besöka Thaiber AB, som håller till på lilla Adelsö, strax norr om något större Ekerö och alldeles i Mälarens inlopp mot den kungliga huvudstaden. Vi hade hört talas om en 3d-skrivare, som med hjälp av alldeles vanligt, obestruket kopieringspapper (80 g) och en färgskrivare, kunde printa 3d-figurer i 4-färg. Jag ska villigt erkänna att vi var lite tvivlande till det hela, men när Calle och Madde Schillander visade underverket och lät oss vara med när skrivaren var i full action, tappade i alla fall jag hakan.
Maskinen kommer från det irländska företaget Mcor Technologies och om inte deras teknik vänder upp och ner på bilden av 3d-branschens framtid, så lär inget annat göra det heller. Hur och varför ska vi redogöra för i nästa nummer.

I det här numret får ni bl a träffa Rainer och Anette Keemss från Brodyr DZign och Mats Bonnedahl från Toni Reklam och många fler. Alla har delat med sig av sitt engagemang, sitt kunnande och sin erfarenhet. Fast mer än så; bakom entreprenören och företagaren finns också en människa med olika lidelser och intressen. Därför kommer ni att få läsa lite om både fotboll, hästar och maratonlopp.

Med förvissningen och övertygelsen om att vi faktiskt går mot varmare och ljusare tider; även om denna söndag är mulen, kall och grå, så minns vi alla möten och planerar för nya. Det är fritt fram att komma med förslag; vi är öppen för det mesta.

Kom ihåg att varje människa, varje möte, varje dag är alldeles unik; något som vi verkligen bör ta tillvara på. För det är en människa du möter.

IMG_4691

Lars Knapasjö
chefred/ansvarig utgivare