Zünd skära upp till 110 mm

Publicerad
2015-03-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Det är inte så länge sedan Zünd lanserade sitt Board Handling System för helautomatiserad digital skärning av wellpapp. Som ett led i sin strategi att fokusera än mer på förpackningsmarknaden kan Zünd nu presentera en maskin som kan skära tjockt skummaterial.

Schweiziska Zünd har just lanserat en ny version av sitt populära G3 skärbord, som är särskilt utformad för att skära skuminlägg för förpackningslösningar. Bommen på skärbordet är höjd, så det är möjligt att bearbeta material upp till 110 mm i tjocklek.

Zünd standardmodell kan bearbeta material upp till max 50 mm, vilket ofta är tillräckligt, men för att skära skuminlägg krävs lösningar för tjockare material. Efterfrågan kan nu besvaras med det nyutvecklade skärbordet, som skär upp till 110 mm tjocklek.
Alla steg i skärningen av exklusiva emballagelösningar kan nu klaras med ett enda skärbord.

Det nya skärbordet bygger på den modulära Zünd G3 plattformen, där det är möjligt att montera flera verktygsmoduler. Ett och samma skärbord kan nu användas för att skära skuminlägg likväl som skärning och bockning av wellpapp, för framställning av prototyper eller digital produktion av förpackningar och displayer – allt utan att ändra skärhuvudet.

Zünd-bordet har en öppen plattform kompatibel med alla CAD-program och förpackningar.

Oavsett CAD-program som används för konstruktion och design, så kan filerna öppnas i Zünds styrprogram. Programmet innehåller också en inbyggd mediabibliotek, där skärparametrarna för alla vanliga material lagras. Att förbereda en fil för att skära ett specifikt material tar endast några sekunder.

SM814 Zünd skära upp till 110 mm  Foam_cutter_highres