Sluta skjuta upp – få det gjort i tid

Publicerad
2015-01-22
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Känner du att tiden inte räcker till på jobbet? Skjuter du också upp saker ibland och tycker att det är svårt att komma ikapp? Ofta beror problem med produktivitet på otydliga processer eller fel använda verktyg.
Canon har tillsammans med Psykologifabriken tagit fram fortsättningen i Dokumentismguiden; Sluta skjuta upp – få det gjort i tid, för att undvika psykologiska fällor och för att kunna bli mer produktiv på arbetsplatsen.

Visste du att vi klarar av att fokusera på en arbetsuppgift i ca 11 minuter innan vi blir störda av något annat? Händer det att du skjuter upp saker fast att du vet att du verkligen borde få det gjort direkt? Och varför är det så jobbigt att komma i gång med de där arbetsuppgifterna vi har framför oss?

Det kan vara svårt att få tiden att räcka till och känna att man får riktigt flyt på jobbet och vara produktiv. Ofta är problemen kopplade till arbetsmiljön med otydliga processer eller fel verktyg. Det finns dock lösningar på de produktivitetsfällor som finns.

– Vi träffar ofta människor som är stressade eller som känner att tiden bara rinner iväg. Vi vill hjälpa dem att bli mer effektiva och undvika produktivitetsfällor.
– Därför har vi tillsammans med Psykologifabriken tagit fram Dokumentismguiden. Med guiden kan vi hjälpa människor att förstå varför vi skjuter upp saker och vad vi kan göra för att få dem gjorda i tid. Förhoppningen är givetvis att man ska kunna minska stress och få bättre balans i arbetslivet, säger Per Axelsson, kundstrateg på Canon.

Dokumentismen är läran om hur du jobbar effektivare med dokument och information.

Nedan finns fem tips från Dokumentismguide #2;
1) Jobba i fokuserade pass med en sak i taget.
2) Definiera mål och delmål.
3) Se till att arbetsuppgifterna är lagom utmanande.
4) Undvik; ska bara …
5) Formulera enkla regler för saker som du brukar skjuta upp.

För att ladda ned Dokumentismguiden se länkenhttps://www.canonbusinesscenter.se/dokumentism/whitepaper-dokumentismguide2

alfons2
Jag ska bara….