Första EFI H1625 installerad i Riga

Publicerad
2014-11-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Sericomex har genomfört en framgångsrik installation av en EFI- H1625 storformat-UV-printer hos företaget S-Print i Riga. Detta är den första installationen efter att printern lanserades på Fespa i München.

EFI H1625 är en UV-skrivare byggd som en hybrid för att kunna printa både på rullmaterial och rigida skivmaterial i upp till 1 650mm:s bredd, max tjocklek är 508 mm. Printkapaciteten varierar mellan 3-43 kvm/tim beroende på upplösning och gråskalenivå.
Ett annat av skälen till printerns förträfflighet är att UV-härdningen sker med LED-teknik som inte avger så mycket värme och gör det därmed möjligt att printa på tunna och värmekänsliga material. Led-tekniken innebär även att du inte behöver tänka på byte av lampor i samma utsträckning som traditionella UV-lampor.

Med H1625 kan kunden leverera högkvalitetsprint tack vare en nyutvecklad grå-skaleteknik i 8 steg och CMYK-färg + vitt bläck. De här möjligheterna gör att bläckförbrukning blir mycket låg.

Sericomex Swedens systerföretag Rigas Sesoma sålt och installerat maskinen till tryckeriet S-Print, som startades 2006 i Riga, Lettland och tillverkar digitaltryck i stora format. Sedan start har S-Print utvecklats till en av de största digitala utskriftsleverantörerna i området och levererar produkter förutom till den lettiska marknaden även till Litauen, Estland, Finland och Sverige.

Investeringen i EFI H1625 är den senaste i företagets produktionslinje och medför att nya kundsegment blir möjliga att tillgodose.

– Printern ger oss en oöverträffad kvalitetsnivå samtidigt som den minskar både produktionskostnaden och miljöpåverkan, detta tack vare LED-tekniken, säger Vjaceslavs Lavriovics, som är ägare och VD av S-Print.

SM714 Första EFI H1625 installerad i Riga  S-Print-1[1]

sida 54-55 Första EFI h1625