Augmented reality i fokus

Publicerad
2014-11-25
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Under Mobile World Congress (MWC) 2014 kommer Epson att visa upp pågående samarbeten med ett antal teknikpartners för att demonstrera möjligheterna med de binokulära smarta glasögonen Moverio BT-200 och augmented reality (AR).

– På MWC kommer våra teknikpartners att visa upp revolutionerande applikationer för Moverio BT-200 som möjliggör för företag att använda augmented reality för att förbättra sin produktivitet och öka sin försäljning.
– Samtidigt öppnar vi upp för konsumenter att enklare och snabbare kunna ta till sig information än tidigare. Vi tror att det är framtidens företagande och ser fram emot att visa upp Moverio BT-200 och applikationerna på MWC, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.

Epsons teknikpartners presenterar olika lösningar
APX Labs har utvecklat en affärsapplikation, som integrerar SK Telecoms positioneringssystem med Moverio BT-200 för att upptäcka en användares närvaro inom ett antal olika zoner

Information Service International Dentsu presenterar en applikation i form av en AR-teater, där användaren kan uppträda inför en virtuell publik

Metaio kommer visa hur Moverio BT-200 kan användas med underhållnings- och serviceapplikationer som lagrar realtidsinstruktioner på objekt och komponenter för att skapa en förenklad utbildnings- och informationstillgång

Scope AR presenterar en applikation som ger visuell och röststyrd vägledning för hur man ansluter ett hemmabiosystem

Wikitude visar upp två applikationer på MWC. Wikitude Planets är en pedagogisk applikation som gör att användaren kan titta upp mot himlen och se solsystemet och planeterna i rörelse. Dessutom kommer Wikitude presentera ett program som visar ur AR kan hjälpa företag att sälja sina produkter utan att behöva ha dem i lager

Wipro presenterar en WebRTX/RCS-baserad kommunikationslösning vars arkitektur integrerats med Moverio BT-200 för en sömlös AR-upplevelse

Smarta glasögon
Epson är sedan tidigare mer kända för sina skrivare och projektorer, men är nu det första företaget att lansera transparenta och binokulära smarta glasögon. Genom att använda företagets marknadsledande projektorteknik i Moverio BT-200 skapar glasögonen nya möjligheter för hur företag och konsumenter t ex konsumerar information, säljer varor och utbildar personal.

Klicka på QR koden för att se Filmen 

 

qrcode