Ricoh trycker on-demand

Publicerad
2014-08-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I slutet av förra året tillkännagavs årets vinnare av Business Model Awards på Nalen i samband med konferensen Business Model Summit. Den digitala tidningskiosken Meganews Magazines vann i en av två kategorier; Årets Svenska Affärsutmanare.

Juryns motivering;
– Genom en innovativt designad affärsmodell har detta företag lyckats ändra på den traditionella distributionslogiken i en hårt pressad bransch. Med ett stort utbud av tidningar och print-on-demand har de lyckats skapa en kundanpassad och miljövänlig tidningstjänst i tidens tecken.

Meganews är en internetansluten tidningsautomat som trycker ett exemplar av den tidskrift du valt direkt efter att du har köpt den. Två minuter tar det från ditt köp tills tidningen dimper ner i luckan. Bakom idén står journalisten Lars Adaktusson och hans bror Hans Adaktusson, som arbetar tillsammans med tredje brodern Bengt Adaktusson, VD i deras företag Meganews Sweden.

– Ricoh hjälper oss på Meganews att erbjuda marknaden ett nytt affärsområde inom media genom sin globala organisation. Vi är oerhört glada över utmärkelsen, säger Lars Adaktusson på Meganews Sweden.

Meganews minskar inte bara förlagens kostnader för distribution och returhantering. Automaten är också skonsam mot miljön då den minskar mängden transporter. Kiosken finns just nu i Mood-gallerian i Stockholm och på flygplatser i Sverige. På tur står hotell, matbutiker, sjukhus och gallerior, som visat intresse för den digitala tidningskiosken.

Sida 44             Ricoh trycker on-demand