Allt ljus på VM

Publicerad
2014-08-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Fotbolls-VM i Brasilien är över med ett resultat som många gråter eller jublar över. När VM pågick spelades sex av matcherna (inklusive öppningsmatchen
mellan Brasilien och Kroatien den 12 juni) på arenan Corinthians Stadium i São Paulo.
Där finns världens största skärm på en idrottsarena och en innovativ belysning från Osram. På arenan hade Osrams moderna belysningsteknik en avgörande roll för upplevelsen, både för fansen på plats, på läktaren och för de hemma i tv-soffan.

På utsidan av arenan fanns en stor LED-panel, 170 meter bred och 20 meter hög, vilken gör den till världens största LED-panel på en idrottsarena. Panelen är uppbyggd av 34 000 LED-punkter från Osrams dotterföretag Traxon, och visade resultat, bilder och videoklipp i HD.
Inne på arenan finns ytterligare fyra LED-skärmar, 30 x 7,5 meter, för resultat, extra detaljerade slowmotion-repriser och intervjuer i HD.

Fotbollsplanen på Corinthians Stadium lystes upp med Osram Powerstar HQI-TS 2000, som ger 5 000 lux och räcker i 4 500 timmar (eller 3 000 matcher). Belysningen är 50% mer ljusstark än på andra moderna arenor. Samtidigt är ljuskällorna få, vilket ger kostnadsbesparingar både för elektricitet och för installation och
underhåll.

SM514 Allt ljus på VM Osram_Arena Corinthians_6