Rörlig kommunikation växer

Publicerad
2014-05-27
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

NEC Display Solutions har installerat en av Europas största publika storformatsskärmar av sitt slag på biografkedjan Odeons fasad på Leicester Square i London. Bildskärmen mäter hela 107 kvm och ska locka biobesökare på ett av världens mest välbesökta torg.

Varje år besöker omkring 90 miljoner turister Leicester Square. Utbudet av underhållning i området är stort och det gäller att sticka ut för att fånga förbigåendes uppmärksamhet. Odeon har därför valt att byta ut sina analoga reklamskyltar mot en storformatsskärm med LED.
Lösningen ger nya möjligheter att kommunicera med rörliga bilder och växla filmnyheter och trailers i realtid. Den kommer även att visa intervjuer med skådespelare för att engagera besökare.

Den gigantiska bildskärmen introducerades vid världspremiären av filmen The Hunger Games Catching fire.

– Projektet bryter ny mark för vilken roll storformat kan spela i framtiden. För NEC är det en mycket viktig satsning, som sätter en hög nivå för fortsatt arbete med digital skyltning i publika miljöer, säger Henrik Breda, på NEC Display Solutions.
– Trenden med rörlig kommunikation fortsätter och ger enorma möjligheter.

 

SM314 Rörlig Kommunikation (1)