Handeln tror på framtiden

Publicerad
2014-05-06
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Nu är framtidstron stark bland svenska handlare och inte sedan våren 2011 har Svensk Handel uppmätt så hög framtidstro som i mars månads Handelsbarometer. Däremot tror handlarna inte på att nyanställa.

– Med våren stiger även temperaturen i handeln. Ökad köpkraft på grund av låga räntor, sjunkande arbetslöshet och ett nytt jobbskatteavdrag ger handlarna framtidstro och handelsbarometern hamnar på sin högsta nivå på tre år, säger Yvonne Ingman, vVD på Svensk Handel.

En majoritet av handlarna tror på försäljningsökning i den egna butiken under de tre kommande månaderna. Däremot är det inte många som kommer att nyanställa och många siar (85%) att höjning av arbetsgivaravgifterna för personer under 25 år kommer leda till att det blir ytterligare svårare för ungdomar att få jobb inom handeln.