e-boken – uppskattat medskick

Publicerad
2014-05-30
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

En ny marknadsföringstrend är att erbjuda en gratis e-bok vid köp av en annan produkt. Varumärken som Loka, Halebop, Blocket, Telenor och DN har haft det som erbjudande för att locka kunder, skriver Jajja Magazine.
Kunder som köpte Loka mineralvatten i somras fick en e-bok på köpet om de skrev in en kampanjkod på en webbplats.

– Vi blev marknadsledande i somras. E-bokskampanjen var en del i det, säger Stefan Santos, marknadschef för alkoholfritt hos Spendrups till tidskriften Svensk Bokhandel.

Samarbetspartnern Dito hos Bokus var också mycket nöjd med kampanjen. De fördubblade sina registrerade e-bokskunder till 80 000 kunder. De flesta av Loka-kunderna hade aldrig hört talas om Dito innan de köpte Loka-produkten.

SM114 e-boken ett uppskattat medskick