Miljoner till Glasriket

Publicerad
2014-03-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Tillväxtverket har beslutat att bevilja Glasriket i Småland 6 miljoner kronor. Tillsammans med medel från regionerna uppgår den totala satsningen till 12 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att underlätta omställningen av Glasriket genom initiativet; Glasrikesmiljonen.

Under projekttiden på tre år ska länsstyrelsen i Kronoberg och Regionförbundet i Kalmar län i ett unikt samarbete utse ca tio företag i Glasriket, som med finansiellt stöd kan genomföra strategiska tillväxtinvesteringar. Projektet ska bidra till ökad förnyelse och konkurrenskraft i näringslivet i de fyra Glasrikeskommunerna.

– Projektet syftar till att underlätta omställning i Glasriket genom att skräddarsy ett beprövat företagsstöd för omställningen i Glasriket. Det nära samarbetet över region- och kommungränser skapar de allra bästa förutsättningarna för ett verkligt genomslag bland företagen, säger Göran Lättman på Tillväxtverket.

SM813 Miljoner till Glasriket