Det våras för Ipex

Publicerad
2014-03-08
Skribent
Eric Windahl

Det blir en Ipexmässa den 24-29 mars i London i vår. Det stod klart den 20 november, när 300 personer från 250 utställare var samlade på utställarträff på mässanläggningen Excel i London. Allt enligt AGI/Grafiskt Forum.

Den största utställaren, alla kategorier, är Konica Minolta. Andra stora utställare är MGI, Riso, Xeikon, Screen och Fujifilm. På efterbehandlingssidan kommer mässan att vara betydligt mer heltäckande. Svenska Plockmatic är ett av de företag som satsar hårt. Detta är det helägda dotterbolaget Morganas hemmamarknad och de kommer att göra allt för att stärka sin ställning. Även Horizon, Watkiss, Neopost, Sitma, Autobond och ett antal tyska producenter (bl a Renz och Hans Gronhi) kommer att visa vad de går för.

– Vi räknar också med att vi kommer att landa på mellan 4-500 utställare, när vi nu har 250, säger utställningschefen Trevor Crawford till AGI/Grafiskt Forum, utan att på något sätt försöka dölja sin besvikelse över de många avhoppen.

Något annat som är intressant för besökarna blir de många föredrag som kommer att hållas. Ett antal scener läggs runtom i hallen, för att genom intressanta föredrag kompensera för det som saknas i utställningen. Om det lyckas, återstår att se.

SM114 Dete våras för Ipex Trevor Crawford_Ipex 2014_Event Director (3) Trevor Crawford