Tryck din egen dagstidning

Publicerad
2014-01-30
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Det finns många nymodigheter som bygger på ny teknik och etablerade produkter. Exempelvis Newspaper Club, som är en tjänst med bas i Storbritannien som erbjuder användarna att tillverka och trycka sin egen dagstidning på papper.
Den erbjuder layoutverktyg och kunden kan också köpa tjänster för tryck och distribution ner till ett enda exemplars upplaga, men då till ett styckpris motsvarande drygt 300 kronor.
För en mindre ort eller grupp är det dock möjligt att få ett mer realistiskt alternativ; en grupp prenumeranter på 500 personer/prenumeranter betalar bara 13 kronor per tidningsexemplar. Beroende på storlek på upplaga och kundintresse kan Newspaper Club göra tidningar som antingen trycks i offset eller i digitalpress.
Newspaper Club har redan ett antal kunder och enligt företaget, som leds av den före detta bibliotekarien Anne Ward, är verksamheten lönsam. Man uppges ha levererat över en miljon tidningar till över 20 länder. Newspaper Club beskrivs även i en artikel på tekniktidningen WiredSm813 engen dagstidning