Systemtext levererar till NilsonGroup i Norge

Publicerad
2014-01-29
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

NilsonGroup anlitar sedan några år tillbaka Systemtext i samband med omprofileringar och nyetableringar av butiker. I maj slog företaget upp portarna till sin hittills största norska skomodebutik med fem butikskoncept under ett gemensamt tak. Här finns trendnyheter från Nilson Shoes, DinSko, Ecco, Skopunkten samt en shop för Vagabond.

Anders Stålhammar är projektchef på NilsonGroup:

– Samarbetet med Systemtexts projektledare flyter på mycket bra och präglas av flexibilitet, problemlösning och kreativitet. Att ha en leverantör som tar ansvar för hela skyltpaketet från bygglovssansökningar till produktion och montage är effektivt både vad gäller tid och kraft.
– Systemtexts breda kontaktnät och kunskap gällande bygglov gjorde att vi snabbt fick utlåtande från byggnadsnämnden på de olika skyltförslagen.

Utifrån NilsonGroups grafiska profil och skyltvision har Systemtext gett förslag på praktiska och hållbara skyltlösningar både i butik och på fasaden. Det har rört sig om 10 st LED belysta fasadskyltar, profilmaterial av frigolit, folie och akryl i olika former samt hänvisnings- och lokaliseringsskyltar.
Systemtext har också producerat en specialare specifikt för butiken på Karl Johann i Oslo. NilsonGroup sökte en lokaliseringsskylt som förstärker budskapet att man arbetar med alla sina varumärken och som underlättar orientering i butik.

– Vi visste vad vi ville ha, men inte hur den skulle se ut och produceras. Systemtext gav förslag på en invändigt diodbelyst box som kommunicerar våra olika varumärken. Lösningen blev lyckad.
– Även vår butik på Emporia i Malmö har lagt en beställning, säger Anders Stålhammar.

SM813 Systemtext Norge 2013-04-24 21.43.36