Sydetikett satsar på digital produktion

Publicerad
2014-01-31
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

Sydetikett fortsätter att följa sin vision om att producera helt och hållet digitalt. Företagets senaste investering i en ny HP Indigo WS6600 med InLinePriming är ännu ett bevis på det. Tillsammans med sin HP Indigo 6000 samt den främsta efterbehandlingstekniken för digital produktion är det ingen överdrift att säga att Sydetikett tillhör den digitala eliten.

– Med priming-in-line kommer vi undan ett moment av två, vilket är mer än värdefullt. Samtidigt blir pappersvalen allt enklare för oss, vilket i sig gör oss mer effektiva, menar Leif Persson, VD på Sydetikett.

Företagets investering har nu rullat i en tid och båda maskinerna är uppkopplade i samma flöde. Leif Persson menar att en effektiv prepress både har varit och kommer att vara ett av de viktigaste inslagen för en lönsam produktion. Tillsammans med en stabil maskinpark.

– Vi har nu investerat i vår femte HP Indigo sedan 2003 och skälet till det är att det är enormt stabila maskiner likväl som den service vi får. I slutändan är vi dock övertygade om att en engagerad personal och stor öppenhet är våra viktigaste framgångsfaktorer, avslutar Leif Persson.

Sydetikett startades 1999. Idag omsätter företaget drygt 50 miljoner kronor och har en personalstyrka på 23 personer på plats i Arlöv. Redan 2003 tog företaget, först i Sverige, klivet in i digital etikettproduktion och har fortsatt att investera i tekniken. Förutom den digitala tekniken, finns i maskinparken även en flexopress för UV samt en press för vattenbaserad teknik.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

SM513 Visutech WS6600 left_HI (3) Sydetikett