Flamskydd utan kemikalier – en storsäljare

Publicerad
2013-12-19
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Tranemo Textiles, specialist på flamskyddskläder utan flamskyddsmedel, har tagit hem nya och förlängt befintliga kontrakt värda upp till 20 miljoner kronor hittills i år. VD Max Larsson säger till teko.se:

– Det är ytterst glädjande att vårt koncept, flamskyddskläder utan flamskyddsmedel, fått ett sådant genomslag på marknaden. Det visar att våra kunder är beredda att betala för kvalitet och säkerhet.

Bland Tranemo Textiles nya och befintliga kunder märks ABB, Infra Nord, och Jernbaneverket Norge.

– Vi har lagt stora resurser på det här området under senare år och kan idag erbjuda det bredaste flamskyddet på marknaden; från underställ till vinterplagg. Det handlar om ett unikt koncept baserat på sk inherenta tyger, som vi själva utvecklat, berättar Max Larsson.
– Det är helt fritt från kemiska flamskyddsmedel. Istället ligger flamskyddet inbyggt i fiberns molekylära struktur, vilket skapar ett permanent skydd som varken kan tvättas eller slitas ut.

SM813 flamskydd utan kemkalier

Säkerheten främst
Tranemo Textiles flamskyddsprodukter är dyrare än de kemiskt behandlade plaggen.

– För oss har säkerheten alltid första prioritet. Därför har vi valt att enbart använda inherenta flamskyddade tyger i våra plagg. Brukaren har därmed ett bra skydd så länge arbetskläderna används. Ett faktum som allt fler kunder har upptäckt och därför väljer våra plagg, säger Max Larsson.

Tranemo Textiles redovisade visade all-time-high under förra räkenskapsåret.

– Just nu är vi inne i en lugnare period, men införsäljningen till hösten har varit bra. Norge går mycket bra. Jag ser goda möjligheter för tillväxt på samtliga våra exportmarknader där vi har försäljningskontor: Norge, Finland, Danmark, Benelux, England och Tyskland, poängterar Max Larsson.

Tranemo Textiles tillverkar allt i sin delägda fabrik i Bulgarien där bolaget sysselsätter 150 personer totalt.

– Vi har järnkoll på de CSR-frågorna genom att ta ett mycket stort socialt ansvar vid vår fabrik. Både kunder och våra egna anställda i Tranemo har besökt fabriken, som står under delad svensk och bulgarisk ledning.

Tranemo Workwear, som grundades 1934 och omsatte 223 miljoner förra året, är också medlem i TEKO.

QR Flamskydd utan kemikalier