Behöver inte jaga jobben

Publicerad
2013-12-26
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Flexibel Print & Montage är en nykomling på marknaden som redan skapat sig en stor och stabil kundbas. Ronny Wästberg på Flexibel Print & Montage berättar att de är inne på sitt tredje år och hittills har de visat på ett starkt resultat. Företaget, som är lokaliserat till Skarpnäck strax söder om Stockholm, fokuserar framförallt på inredning, butiksmaterial och -skyltning och man återfinner deras produkter hos välkända kedjor runt om i hela Sverige.

Först i Sverige
Nu har Flexibel Print & Montage valt att utöka sin maskinpark med Fujifilms Acuity Select det senaste tillskottet i Acuity-serien. Storformatsskrivaren är en UV-baserad planskrivare med fast vakuumbord och som kan skriva med upp till 8 färgkanaler, inklusive vitt och lack.
Faktum är att man är först i Sverige med Acuity Select och maskinen producerar redan för fullt. Idag används den mest för att skriva på plexiglas och plåt. Men Ronny Wästberg är inte rädd för att testa nya saker och experimenterar gärna. Bland annat har de testat att skriva ut på både textil och plaster med goda resultat. Ronny berättar att anledningen att man valde Fujifilm som leverantör var goda relationer och att man sedan tidigare har ett stort förtroende för företaget.

Stor efterfrågan på montering
Flexibel Print & montage skiljer sig från de traditionella printföretagen då man i sin verksamhet har stort fokus på montage. I och med investeringen i den nya storformatsskrivaren så har företaget nu möjlighet att leverera hela kedjan till sina kunder; dvs båda producera materialet och åka ut till kunderna och montera resultatet. Efterfrågan för denna typ av uppdrag är stor och företaget växer så det knakar.

– Vi arbetar framförallt som underleverantör till reklamföretag som gör själva materialet, men i kundbasen hittar man även flera konstnärer. Nu i veckorna har vi arbetat med att producera material till Bromma flygplats som gjort en heltäckande inredningsförnyelse och vi fick förtroendet att leverera all tryck, berättar Ronny Wästberg.

Konkurrensfördelar med vitt
Ronny Wästberg berättar att företagets styrka är att de har kompetens i alla led. De vet vad en bra bild är och det händer väldigt sällan att de får en reklamation.

– Vi levererar alltid hög kvalitet på våra jobb och detta är något kunderna uppskattar och sådant sprider sig väldigt snabbt.

Det Flexibel print & montage framförallt uppskattar med den nya utrustningen är torktiden.

– Det är inte själva produktionstiden som är det viktigaste utan den totala tiden förkortas kraftigt när trycket är torkat och klart direkt när det skrivits ut.

Vidare berättar Ronny Wästberg, att de ser en stor konkurrensfördel i att maskinen klarar av att skriva ut med vitt bläck.

– Vi har gjort många tester i andra maskiner där resultatet inte klarat kvalitetskraven, men det fungerar riktigt bra med nya maskinen.

QR Behöver inte jaga jobbenSM513Ronny Wästberg och Mathias Sävström flexibel print ny (3)