Designstudent får nytt modepris

Publicerad
2013-11-18
Skribent
Eric Windahl

Modedesignern Emma Lindqvist får det nya skandinaviska priset; The Scandinavian Muuse x N-Degrees 2013 Award, för sin avgångskollektion från Textilhögskolan. Priset är att göra en kollektion för det danska klädmärket Muuse.

– Det känns jättekul. Särskilt eftersom det innebär att fler uppmärksammar vad vi gör på Textilhögskolan, sa Emma Lindqvist när hon tog emot priset i Köpenhamn.

Emma Lindqvist prisades även under modeveckan i Stockholm då hon fick Lindex pris för oetablerade designers för sin avgångskollektion. Det nyinstiftade skandinaviska priset är ett samarbete mellan det danska märket Muuse och det webbaserade magasinet N-Degrees.

– För Lindex ska jag ta fram en kollektion som baseras på mitt examensarbete. För Muuse ska jag ta fram ytterligare en kollektion men den behöver inte ha med min examenskollektion att göra. Det ska bli kul att få tänka mer kommersiellt, kombinerat med spännande idéer som modedesignutbildningen har gett, säger Emma Lindqvist.

SM713 low Emma_Lindqvist_5-i-9