Denim Island AB köper JC

Publicerad
2013-11-20
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

I början av november avslutades förhandlingarna där Denim Island AB tar över verksamheten i JC Sverige AB och finska JC Jeans & Clothes Oy. Denim Island AB är en del i företagsgruppen Denim Island Group med Gordon Wu som ägare.
Thommy Nilsson blir ny styrelseordförande i JC och tf VD blir Magnus Senke som har ett förflutet som ansvarig för bl a J Lindeberg i Sverige.

JC har idag totalt 386 medarbetare och 112 butiker varav 77 egna butiker och omsatte räkenskapsåret 2012/2013 ca 675 miljoner kronor med ett rörelseresultat (exkl. engångsposter) på -76 Mkr.

Företagsgruppen Denim Island Group, som är baserad i Guangzhou i Kina, ägs av Gordon Wu och är en ledande producent av jeans och denimprodukter samt ägare och grossist av ett antal denimvarumärken som framför allt säljs på marknaderna i Västeuropa och USA.

– Vi är mycket glada över att bli en del av svensk modehistoria. Vårt närmsta fokus ligger på att stärka JC’s marknadsposition.
– Denim Island har värdefull kunskap inom denim men också ekonomisk möjlighet att hjälpa JC tillbaka till den starka position de haft i Sverige och Finland, säger Gordon Wu, ägare av Denim Island AB.

Denim Island är en koncern med säte i Hong Kong, specialiserad på tillverkning och produktion av högkvalitativa blåjeans och fritidskläder. Bland Denim Groups jeansvarumärken hittar man bl a Better in Blue, Vigoss, Le Rock, Nit de Cru och Cult of individuality. Nyligen har företaget gjort avtal med Galleri La Fayette i Peking. Koncernen sysselsätter ca 10 000 personer och har en beräknad försäljningsvolym på 380 miljoner US dollar. Koncernen har operationella kontor i Los Angeles, New York, Kina, Italien och nu i Sverige och Finland.

SM813 Denim Island AB köper JC