Två nya flaggskepp från Durst

Publicerad
2013-10-01
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

Durst Rho 1000 har redan visat sig vara marknadens mest produktiva storformatsskrivare och de två nya Rho 1000-modellerna; Rho 1012 samt Rho 1030 förstärker 1000 seriens marknadsledande ställning ytterligare.

Durst Rho 1012 är den första 12-picoliters planskrivare i sin industriella klass. Detta möjliggörs genom Durst egen Quadro Array printhuvudteknologi. Den minimala droppstorleken ger en oöverträffad hög tryckkvalitet motsvarande 1000 dpi, samtidigt som den ger en exceptionell produktivitet upp till hela 490 kvm/timme. Den gör det möjligt att uppfylla de kvalitets- och volymkrav som tidigare endast kunde uppnås med offsettryck. Dessutom med den stora fördelen av en bred mediaflexibilitet som endast är möjlig med digital bläckstråleteknik.

Rho 1030 är marknadens mest produktiva fullautomatiserade planskrivare med hela 1000 kvm/timme utan några kompromisser i utskriftskvalitén.
Produktionshastigheten och de helautomatiska i- och avläggningsborden gör den idealisk för integration i en industriell produktionslinje. Rho 1030 är inte bara marknadens mest produktiva planprinter utan även den mest flexibla. Utöver den hel-automatiserade arktrycksfunktionen kan den dessutom utrustas med både industriell rulle-till-rulle-funktion likväl som rulle-till-ark-funktion med integrerad arkskärmaskin.

Som ett led i Durst kundpolicy att erbjuda sina kunder produktiva, långsiktiga och lönsamma lösningar inom storformatstryck erbjuds existerande Rho 1000-kunder möjlighet att uppgradera till Rho 1012 eller Rho1030.

– Introduktionen av Rho 1012 och Rho 1030 är en naturlig utveckling baserad på vår filosofi att alltid arbeta nära våra kunder och deras marknad, säger Mikael Lackner, marknadschef hos Durst.
– Rho 1000 är en beprövad högvolymskrivare och tillsammans med möjligheterna hos dessa två nya skrivare gör Rho 1000-serien till en mycket stark lösning för många av våra tryckpartners.