Succé för Plastteknik 2013

Publicerad
2013-10-16
Skribent
Eric Windahl

I april gick mässan Plastteknik Sverige/Danmark av stapeln på Malmö-Mässan. Inspiration, trender och innovationer lockade beslutsfattare från hela plast- och gummibranschen som samsades om mässytan tillsammans med två fullspäckade scener där det bjöds på seminarier och aktiviteter.
På plats fanns 200 leverantörer och varumärken som välkomnade 2 642 besökare, vilket var ännu ett besökarrekord. Utställarna visade allt inom material, råvaror, prototyper och legotillverkning tillsammans med de senaste innovationerna och trenderna.

Nytt för i år var tävlingen Live Design, där fyra lag av studenter från Malmö Högskola, Lunds universitet, Högskolan i Jönköping och Arkitektskolen i Aarhus hade dryga 24 timmar på sig att utforma den mest innovativa produktdesignen. Besökarna kunde följa hela designprocessen live via TV-skärmar och med hjälp av Protech och deras 3D-skrivare från Stratasys kunde även bidragen printas ut.
Vinnare av tävlingen blev Arkitektskolen i Aarhus med Teaclip, en tebehållare i gummi med snygg design samtidigt som aspekter som funktion, användarvänlighet och produktionsmöjlighet var höga och effektiva.

– Att hela tiden kunna utveckla mässan är en av de aspekter som driver oss som mässarrangörer allra mest. Att mässan skulle bli större och erbjuda mer av allt i år det visste jag, men att det skulle bli en sådan enorm succé, det hade jag inte vågat hoppas på.
– Vi har nu utan tvekan befäst oss som den absolut viktigaste och bästa mötesplatsen i branschen, säger Sara Arnesson, projektledare för Plastteknik Sverige/Danmark 2013.

Plastteknik 2013