Nya ägare till Mid Ocean Brands

Publicerad
2013-10-01
Skribent
Eric Windahl

Mid Ocean Brands BV har köpts av aktieägarna inom Giving Europe tillsammans med den nuvarande ledningen inom Mid Ocean Brands. De föregående delägarna Avedon Capital Partners och ABNAMRO har gett sitt godkännande till förvärvet den.

Bakgrunden är att den nya gruppen investerare är medvetna om utmaningarna inom branschen, men är också övertygade om att alla drar fördelar av att säkra framtiden för en så stor aktör. Det här övertagandet kommer i slutändan leda till en starkare position för båda företagen, genom att kombinera och öka styrkan vid inköp samt att dra fördel av varandras kunskap och erfarenhet vid t ex tryckproduktion, service och kundunikproduktion/import.

Naturligtvis sker inte förvärvet utan kommersiella skäl. Den nya gruppen investerare ser också möjligheter i att utveckla det nya Mid Ocean Brands till en framgångsrik och lönsam organisation, utan att riskera den stabila finansiella situationen hos Giving Europe BV.

För kunderna hos Nordic Signum /Giving Europe, kommer inget drastiskt att ske.
Mid Ocean Brands och Giving Europe kommer tillsvidare att arbeta oberoende av varandra under sina egna varumärken. Kundernas nuvarande kontakter kommer att fortsätta som vanligt och Nordic Signum /Giving Europe kommer att arbeta vidare med sin framgångsrika strategi.

– Vi kommer att fortsätta fokusera på att hålla goda lagernivåer på våra produkter, personliga kontakter och framförallt samarbeta med dig som kund.
– Vi stöttar vår logistikmodell och dig som kund till 100 %, säger Mats Ekman på Nordic Signum i en kommentar

SM212 Mats Ekman DSC00206