Ny VD på Canon Svenska

Publicerad
2013-10-01
Skribent
Eric Windahl

John Björkmann har tillträtt som ny VD för Canon Svenska AB. Han har en lång och gedigen bakgrund i branschen och kommer närmast från en roll som Nordenchef för Océ. Canon förvärvade Océ under 2011 som ett led i strategin att utöka närvaron kring professionella trycklösningar och storformat.

John Björkmann har det senaste halvåret varit ansvarig för den affärsmässiga integrationen mellan Canon och Océ, där ambitionen är att vara den ledande leverantören av utskriftssystem för produktion och storformat. Arbetet har pågått under ca ett år och idag är de två produktportföljerna fullt integrerade, vilket betyder att Canon har den bredaste produktportföljen som finns tillgänglig för den professionella utskriftsmarknaden i dag.

– Jag är oerhört inspirerad att fortsätta resan med att leverera marknadens bästa och mest kompletta utbud för professionella användare inom både print och foto, säger John Björkmann.
– Jag är också glad över möjligheten att förvalta ett av världens mest välrenommerade varumärken på den svenska marknaden.

Tidigare VD Bertil Widmark fortsätter som försäljningsdirektör för Canon Svenska.

SM513 John Björkmann Canon