H&M klär svenska OS-trupper

Publicerad
2013-10-28
Skribent
Eric Windahl

Det blir H&M som får äran att samarbeta med de svenska trupperna inför vinter-OS och Paralympics i Sotji 2014 och inför sommar-OS och Paralympics i Rio de Janeiro 2016.
Det innebär att H&M kommer att designa de kläder som bärs vid invignings- och avslutningsceremonierna samt skapa en komplett garderob som de aktiva kan använda under sina träningspass och i OS-byn. Kollektionen görs i nära samarbete med de svenska olympierna som kommer att bidra med synpunkter och testa plaggen för bästa resultat.
Olympierna kommer också att vara med och utveckla H&M:s nya utökade sportkollektion, som ett led i H&M:s satsning att öka utbudet av funktionella sportkläder.

– Det är en ära för H&M att få klä både Sveriges olympier och paralympier under spelen i Sotji och Rio. Kollektionen kommer att spegla vårt skandinaviska designsignum i en kombination av mode, sport och funktion, säger Ann-Sofie Johansson, H&M:s designchef.

– Vi är stolta över att samarbeta med H&M, ett svenskt varumärke som är känt över hela världen, säger Stefan Lindeberg, ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté.

– Att representera vårt land i kläder från ett svenskt företag kommer att stärka truppen, dess laganda och ansikte utåt, speciellt när det är ett internationellt känt varumärke som H&M. Det är glädjande för mig som ordförande i de aktivas kommitté att H&M bjudit in oss för att skapa plagg som det svenska laget kan bära med stolthet, säger Anja Pärson, fd alpin skidåkare och flerfaldig olympisk medaljör.

I januari 2014 lanseras H&M:s nya utökade sportkoncept; ett nytt brett utbud av sportkläder för H&M:s kunder över hela världen. Det är en kollektion med trendiga sportplagg som har testats av elitidrottare i världsklass med höga krav på prestanda och funktion.

Olympic and Paralympic collection