Hasselblad lägger ner V-serien

Publicerad
2013-10-22
Skribent
Eric Windahl

Hasselblad har slutat tillverka den populära 503CW-modellen, därmed går den klassiska v-serien i graven. Den sista 503CW har redan tillverkats men tillbehören kommer att fortsätta säljas så länge lagret räcker.

– Allt har sin plats i tid. Veteranen 503CW kombinerat med ett omfattande sortiment av utbytbara objektiv och tillbehör, var sjutton år den kamera som kräsna proffs och spirande amatörfotografer hade som förstaval.
– Men under de senaste fem åren har det skett en kraftig nedgång i efterfrågan och det är nu dags för oss att motvilligt förpassa V System till historien. Därmed skulle vi vilja tacka alla fans och kunder för både deras lojalitet och deras entusiasm, säger Larry Hansen, VD Hasselblad.

Bakgrund 004