Agfa Graphics ‘Jeti printar inredningen för nya Toyota Yaris Trend

Publicerad
2013-10-30
Skribent
Eric Windahl

Med sin eleganta exteriör och nya bilinredning, textilier och färger, riktar sig den nya Toyota Yaris Trend till unga designmedvetna förare. Bilen har ett mycket distinkt utseende och inredningen skapar en ren stil med massor av visuella effekter.
Den övre delen av sätet har fått ett matchande utseende med ett nytt, pärlvitt läderliknande material och nackstödet (fram och bak) har läckra decolinjer, som är printade med UV-bläckstråleskrivare. Instrumentpanelen matchar den yttre bilkroppen och de tryckta inslagen återspeglar designtemat från utsidan; allt för att uppnå större visuella intryck och effekter.

Industriella applikationer med UV-bläckstråleskrivare är ganska nytt för bilindustrin. Agfa Graphics ‘Jeti storformatsteknik och Agfa Graphics unika bläck möjliggör en dekoration av både instrumentpanelen och säten med UV-bläck på läderliknande material. Något som ger förutsättningar för personliga inslag i bildesignen.

Automotive dekoration är ett exempel där utskrifter med bläckstråleteknik kan användas i industriella miljöer, bortom vad den traditionella grafiska industrin normalt sett kan åstadkomma. Agfa Graphics har blivit en stor leverantör av tekniken, vilket medverkat till en bred spridning av tillämpningar inom det här segmentet av industriell tryckning.

SM513 Agfa interiörwrapingSM513 Agfa Interiörwraping scn7565460