Sandryds köper CMT

Publicerad
2013-09-28
Skribent
Eric Windahl

Happy Land Holding har skrivit en avsiktsförklaring om att förvärva konfektionsföretaget CMT Andréasson Group i Borås, som då blir systerföretag till profilklädesföretaget Sandryds i Kungsbacka.

Styrelseordförande Per-Olof Hygren förklarar tanken med affären;

– Köpet av CMT innebär att vi får ett välrenommerat företag, kompetent personal och ett starkt varumärke inom det snabbväxande segmentet vård och hälsa. Varumärket Smila etablerades 2009, idag omsätter det ca 30 miljoner kronor och vi räknar med en stark omsättningstillväxt för de närmaste åren.

CMT Andréasson Group, som fyller 40 år nästa år, startade som ett renodlat modeföretag med egen produktion. På den tiden bestod kunderna mest av kedjor och varumärken inom detaljhandeln, men för fem år sedan ändrades affärsplanen till att utveckla ett eget sortiment inriktat på vård, omsorg och hälsa under varumärket Smila. VD Johann Andréasson berättar varför;

– Med vår bakgrund inom mode såg vi en möjlighet att tillföra plaggen för vård och hälsa en högre modegrad. Vi tog fram kollektionen Smila, som marknadsförs med vår slogan; Snygg på jobbet. Det skulle snart visa sig vara en riktig bedömning och satsning.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen och vill nu lägga ytterligare en stabil bas för fortsatt expansiv tillväxt. Därför känns det mycket bra att nu få ingå i en företagsgruppering som kan ge oss synergier och ökad växtkraft och samtidigt tillåta oss inom Smila att arbeta självständigt.
– Nu kan vi utveckla Smila ytterligare genom att bl a ta fram större kollektioner och lageruppbyggnad, ännu högre servicegrad och satsningar på näthandel och export. Alltsammans i linje med våra etablerade framgångsfaktorer kvalitet, passform och design.

Han ser de nya ägarna som den perfekta partnern då det finns en stor kunskap inom textil och management med Per-Olof Hygren (fd Fristads), Leif Reinholdsson (fd Skydda) och Jonas Cedås i ledningen.
Johann Andréasson förklarar också att den uttalade långsiktiga planen för Smila, som de nya ägarna har, är av stor vikt, jag var inte intresserad av att sälja till ett finansbolag.

Jonas Cedås, VD Sandryds, tycker det ska bli mycket intressant att följa den framtida utvecklingen för varumärket Smila. Han ser flera positiva synergieffekter tack vare affären.

– CMT har en kompetent personal som kan branschen, ett intressant produktionsupplägg och en likartad säljstrategi.
– Vi har en långsiktig plan att bli mer attraktiva som leverantör med ett bredare sortiment och på sikt är jag övertygad om att affären ska generera nya jobb inom teko i Borås. Vår totala omsättning för Smila och Sandryds tillsammans blir ca 130 miljoner kronor.

Happy Land Holding, med säte i Borås, ägs av entreprenören Paul Frankenius med lång erfarenhet och stort kunnande inom textil och konfektion.

SM513 Sandryds