R&D Spandex lanserar nytt ImagePerfect

Publicerad
2013-09-04
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

Det nya utbudet av ImagePerfect signfolier från Spandex gör det möjligt för skyltmakare att tänja gränserna för applikationer som fordonswraps, in- och utomhusskyltning, kontorsinteriörer, heminredning, reklamskyltar mm.

– Med det nyutvecklade ImagePerfect-utbudet vill vi erbjuda kunderna det bredaste sortimentet av högkvalitativa material som finns idag, kommenterar Roland Keller, VD för eftermarknadsmaterial på Spandex.

– För att svara upp på kundernas behov har nu ImagePerfect-sortimentet vidareutvecklats avseende hållbarhet, färgalternativ användarkvalitet och positionerbarhet.
– Dessutom lanseras nu IP3000 Promotional Films, en helt ny serie för att möta marknadens krav för kortvarig skyltning, som utökar den redan omfattande ImagePerfect-portföljen, tillägger Roland Keller.

ImagePerfect-signfolier är en ny generation av högkvalitativa skärvinyler optimerade för bättre skärning, lättare rensning och förenklad montering. Från kort- till medellivslängd eller långtids utomhusbudskap med upp till 8 års hållbarhet är ImagePerfect-skyltning det bredaste och mest mångsidiga utbudet av professionella signfolier som finns idag, skriver Spandex i ett pressmeddelande.

Nyutvecklade ImagePerfect 3000 Promotional Film är en blank och matt vinylserie med ett permanent, akrylbaserat adhesiv, lämpligt för en stor mängd inomhus- och vissa korttids utomhustillämpningar. Sortimentet finns tillgängligt i en lång rad färger. Den vita folien har en blå liner för att ge en starkare kontrast till textning och underlätta rensning.

ImagePerfect 3500 Intermediate Film är en högkvalitativ, mellanlivslängds, blank- och matt, vinylserie med ett permanent, repositionerbart lösningsmedelsbaserat adhesiv och en PE-belagd liner av hög kvalitet. Detta sortiment är lämpligt för en stor mängd olika inom- och utomhusapplikationer med medellång livslängd och finns tillgängligt i matt & blank svart, vit, transparent och 42 andra färger. Den vita folien har en blå liner för att underlätta rensning.

ImagePerfect 5700 High Performance Films är den nya generationens flexibla, högpresterande signfoliefilmer, lämpliga för en stor mängd olika långtids inom- och utomhustillämpningar såsom fordonsdekor och skyltning. Tack vare den nya kvalitén känns filmen mjukare, skärs lättare och rensas enklare och snabbare än någonsin tidigare. Den vita folien i IP 5700-serien har också en blå kontrastliner. Sortimentet finns i svart, vitt, transparent och 75 färger. Svart, vitt och transparent finns också i matt finish.

ImagePerfect 5700T High Performance Translucent Films är translucenta vinyler med överlägsen kvalitet som har en högkvalitativt PE-belagd liner och ett permanent, repositionerbart, lösningsmedelsbaserat adhesiv. De är lämpliga för applicering på ljuslådor eller där filmen måste bli upplyst. Tillgängliga i svart, vitt och 49 färger.

ImagePerfect 7900 3D Wrapping Film är en gjuten vinyl av mycket hög kvalitet som tillåter flexibilitet och följsamhet som gör den lämplig för applicering på komplexa 3D-ytor såsom buktningar, korrugeringar och nitar. De är idealiska för fordonstillämpningar och kan t ex användas interiört på mittkonsoler och instrumentbrädor eller exteriört för att klä in detaljer eller hela fordon för att skapa ett högteknologiskt utseende som är mycket mer kostnadseffektivt än att använda lackering. Populära färger inkluderar svart/vit carbon, borstad metall och matta folier.

Spandex_IP_Swatches_WB