Nya färgpressar ökar konkurrenskraften

Publicerad
2013-09-05
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

Xerox har lanserat två nya digitala färgpressar, J75 och C75, som gör det enklare för tryckerier att skapa allt från fotoböcker och broschyrer till direktbrev och kataloger.
Färgpressarna har anpassats för olika produktionsmiljöer som t ex interntryckerier, copyshops, snabbtryckerier, reklambyråer och specialiserade fotoåterförsäljare.

Färgpressarnas produktivitet och kapacitet för olika media passar både etablerade digitaltryckerier och nya aktörer på marknaden. Danska Jyske Bank har investerat i två tryckpressar och är imponerade.

– Genom att använda oss av olika sorters trycksaker kan vi bygga och underhålla våra kundrelationer.
– Tryckpressen J75 erbjuder många avancerade funktioner och har en imponerande utskriftskvalitet, säger Carsten Gaarde, tryckerichef på Jyske Bank.

För att möta kundernas efterfrågan har båda tryckpressarna utrustats med verktyg som säkerställer tryckkvaliteten och optimerar produktionstiden. Användare kan enkelt automatisera arkregistrering och justera densitetens jämnhet utan att behöva tillkalla tekniker.

Snabb och mångsidig
Xerox J75 trycker upp till 76 sidor per minut (ppm) och hanterar ett brett utbud av papperstyper, inklusive högre ytvikter upp till 300 gsm i samma höga hastighet. Färgpressen riktar sig till kommersiella tryckerier som producerar stora volymer och högkvalitativa jobb. Maskinen ser till att färgerna matchar branschstandard med Xerox Automated Colour Quality Suite (ACQS) och med hjälp av inbyggd spektrofotometer och färghanteringsverktyg uppnås korrekt färg utan manuella ingrepp.

Xerox erbjuder även lösningar för arbetsflöde till färgpressen som förenklar prepress och produktion av allt från vykort till broschyrer. Tryckerier kan skapa personanpassade kampanjer som går simultant i flera olika medier med hjälp av det Xeroxägda bolaget XMPie.

Verktyg för säkra utskrifter
Xerox C75 gör det enkelt att starta upp eller utöka en verksamhet för digitalt tryck. Den kan köra upp till 76 ppm på obestruket papper och upp till 51 ppm på bestruket papper vilket ger möjlighet att producera än mer lönsamma jobb.

Färgpressens avancerade skannings- och kopieringsfunktioner effektiviserar arbetsflödet, vilket ger ett mervärde för företag som är nya på den digitala marknaden. Alternativa moln- och mobillösningar ger tryckerier nya sätt att göra affärer på eftersom dokument kan lämnas in och skrivas ut säkert från smartphones, surfplattor och datorer.

Xerox ProfitAccelerator Digital Business Resources är branschens största utbud av affärsutvecklingsverktyg och tjänster, och hjälper tryckerier att göra det mesta av sina teknikinvesteringar.

Xerox Color J75 and C75 Presses