Marabu visade tryckfärger och lacker på Fespa

Publicerad
2013-09-27
Skribent
Eric Windahl

En monter är inte tillräckligt för att visa Marabus fulla potential inom screen, digitalt och tampotryck samt liquid coatings. Av den anledningen visade Marabu upp ett urval av sin omfattande portfölj på två montrar under Fespa 2013 i London: screen och tampotryck i norra hallen, digitalt tryck och liquid coatings i södra hallen. Från den 25 till den 29 juni, kunde besökare i de bägge montrerna på Excel Exhibition Centre London-mässan vara med om intressanta live-demonstrationer och sk innovativa zoner; fulla av banbrytande lösningar.

Engagerade till inks and coatings
Marabu utvecklar högkvalitativa färger och strävar efter innovationer inom industriella och grafiska applikationer för både screen-, digital- och tampomarknaderna. I över 60 år har Marabus produkter höjt ribban och verkligen förtjänat stämpeln; Made in Germany. Det har gett en omfattande kompetens och kunskap, som ger Marabu möjligheten att utveckla trendsättande innovationer, som i sin tur ger deras kunder en konkurrensfördel. Det starka intresset för nya idéer var också avgörande till varför man för femte gången sponsrade årets Fespa Award.

Att ställa ut på Fespa i nästan 40 år, visar att Marabu använder sig av mässan för att komma i kontakt med kunder.

– Det skapar en möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera nya tillvägagångssätt. Besökare kan förvänta sig innovationer inom alla våra divisioner, säger Jon Bultemeyer, Managing Director of Corporate Central Functions och tillträdande ordförande för ESMA .

Screen och Tampotryck
I den norra hallen visade Marabu sin kompetens inom industriell och grafisk screen och tampotryck. Alla produkter är designade för maximal produktivitet. Företagets forsknings- och utvecklingsavdelning är dedikerad att integrera dessa kännetecken för att kunna serva sina kunder i en snabb och effektiv produktionsprocess.
Marabus tryckfärger tillåter intensiva färgeffekter på alla typer av färger. Inom den grafiska sektorn, lockar företaget med ett heltäckande sortiment av härdbara och flytande UV-färger med väldigt bra vidhäftning och för såväl inomhus som utomhusbruk.

Marabus produkter för tampotryck uppfyller de högsta produkt- och miljösäkerhetskraven. Tack vare detta är de applicerbara på t ex leksaker, förpackningar och medicinska produkter.

Digitala färger och liquid coatings
För första gången, visades den nya Texajet Dx-Ste, ett dedikerat sublimeringsbläck som ger superb körbarhet på de nya printhuvudet DX6/7.
En annan premiärvisning gällde Ultrajet Duv-Glx; UV-LED härdbar UV inkjet-serien med väl balanserad vidhäftning på brett tryckmaterial. Glx är baserad på en multiplattform av teknologi och är lämplig för många industriella printhuvuden.

Dessutom, den nya vattenbaserade färgen Marashield Wa-Fxg som demonstrerades på den beprövade Starlam bestrykaren. Som ett smart alternativ till filmlaminat är färgen lämplig på både mildflytande och vattenbaserade latexfärger.
En provvägg belyser alla möjligheter med Marashield UV-härdbara flytande färger på ytor som glas, melamine, polypropylene mm.

Alla dessa spännande produkter och innovationer kombinerade med expertrådgivning delgavs besökarna i Marabu-montrarna under Fespa-dagarna.

SM513 Marabu Fespa 2013 5425_(2)