Lovord för ny studentpresent

Publicerad
2013-09-27
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Produktmedia

Varje år är det ca 100 000 gymnasieelever, som tar studenten och som då firas av släkt och vänner. Man räknar med att studentfirandet omsätter ca 2 miljarder kronor och av dessa tar presenter till studenter en stor del av kakan.

Utanför skolorna och i väntan på de nybakade studenterna, ser man mängder av plakat i A1-format med bild och namn på den aktuella studenten samt datum. Plakaten fyller främst funktionen att släkt och vänner lättare ska kunna hittas av studenterna i det folkhav, som ofta uppstår. Sedan har plakatet fyllt sin funktion och något pittoreskt minne blir det inte, utan det slutar oftast i soptunnan.

Standar för student
Nu har Sydsvensk Form Reklam i Höör lanserat ett nytt, kreativt alternativ till studentpresent; ett studentstandar med bild och tryck som på plakaten. Fast standaret är avsett att bli ett minne för livet. Själv tygstandaret har normalt måtten 16×21 cm och sitter på en metallstång, som står på en vacker, vit marmorfot.

– I våras gjorde vi en testlansering som slog mycket väl ut, berättar Hugo Wachtmeister, ägare och VD till Sydsvensk Form Reklam.
– Studentstandaret skapade lite av en aha-upplevelse och många ville ha två standar; ett till studenten, men också ett att behålla i föräldrahemmet.

Söker återförsäljare
Inför våren 2014 kommer studentstandaret kan kunna lanseras i full skala och just nu skissar företaget på hur ett optimalt återförsäljar- och distributionsnät ska se ut. Det finns all anledning, efter testlanseringen, att förutsätta att studentstandaret ska kunna bli en succé och lite av en självklarhet i firandet av alla ungdomar, som äntligen kan få sjunga om sina lyckliga dagar.

Mer info; www.formreklam.se

Studentstandar 130617 050