Lascelle Barrow – nygammal Fespa-ordförande

Publicerad
2013-09-30
Skribent
Eric Windahl

I samband med galamiddagen för Fespa 2013 i London den 27 juni, valdes Lascelle Barrow till organisationens 15:e president eller ordförande och efterträder därmed den avgående presidenten Gyorgy.
Barrow får vid sin sida en vicepresident; Yaşar Gűvenen. Lascelle Barrows ordförandeskap sammanfaller med Fespas 50-årsjubileum och sker också i en tid då föreningen expandera globalt i länder som Brasilien, Turkiet, Kina och inte minst i Afrika.

Det här är Barrows andra mandatperiod som Fespa-ordförande. Han har tidigare innehaft posten under åren 1992-1996. Under denna period var han ansvarig för flytten av Fespa-utställningen till den första fristående mässan i Lyon. Något som skapade stora resurser till föreningens verksamhet. Han har behållit fokus på att vårda den kommersiella framgången för organisationen, kämpat för lanseringen av Fespa Digital och stått bakom den globala expansionsstrategi, som är grundläggande för att etablera starka positioner på viktiga tillväxtmarknader.

– Jag är oerhört stolt över att få chansen att tjäna Fespa som president för en andra gång, framhåller Lascelle Barrow.
– Jag tror helhjärtat på kraften i en gemenskap som Fespa och jag ser fram emot att spela en aktiv roll i att hjälpa tryckerier i världen över att växa och förbättras med Fespas stöd.

Lascelle Barrow är Storbritanniens representant i Fespa-styrelsen och ansvarig för Fespa UK Association. Han har varit styrelseledamot i Fespa i 20 år och är en entusiastisk anhängare av de nationella förbunden och ser behovet av att öka dialogen mellan Fespa och dess nationella medlemsföreningar.
Efter att ha utbildats vid London College of Printing, grundade han som 19-åring Augustus Martin Ltd med kapital på ca 1 500 kronor. Under åren har han byggt upp ett av de bästa tryckerier i Europa med en personal på 350 medarbetare och där han fortfarande är aktivt.
Han är också en delägare i Walkers Instore Ltd, ett tryckföretag i Manchester, och i Products Ltd, en producent av specialpapper och digitala tryckfärger.

SM513 Lascelle Barrow Fespa