Kosta Outlet Mode får ny ägare

Publicerad
2013-09-28
Skribent
Eric Windahl

Från den 1 juni tillhör Kosta Outlet Mode den norska retailkoncernen Airport Retail Group AS. Kosta Outlet, dotterbolag till RNB, är Sveriges största varumärkesoutlet med en yta motsvarande 20 000 kvm.

– Jag är nöjd med affären ur flera perspektiv. Verksamheten inom Kosta Outlet Mode AB kommer att drivas vidare i nuvarande form och köparen Airport Retail Group AS tar också över samtliga anställda och hyreskontrakt.

– Verksamheten inom Kosta Outlet Mode tillhör inte RNB´s kärnverksamhet då affärsmodellen skiljer sig från övriga delar av koncernen. För RNB Retail And Brands medför försäljningen att vi nu lägger ett tydligare fokus på att utveckla huvudverksamheterna inom affärsområdet Departments & Stores, säger Magnus Håkansson, VD och koncernchef RNB.