Global lansering av Océ ColorWave 900 på Fespa

Publicerad
2013-09-30
Skribent
Eric Windahl

Canon tar höghastighetsproduktion i storformat till en helt ny nivå med lanseringen av Océ ColorWave 900en digital färgskrivare som är upp till 15 gånger snabbare än andra bläckstrålesystem på marknaden. Besökarna i Canons monter på Fespa 2013 i London blev de första som fick se debuten för Océ ColorWave 900.

Den här skrivarens tillvaro startade som sk Project Velocity; en konceptprodukt som presenterades för första gången på Drupa 2012. Océ ColorWave 900 överbryggar nu luckan mellan digital bläckstråleteknik och traditionell offsetteknik. Den inriktar sig speciellt på GA-, CAD- och GIS-marknaderna och har ett marknadsledande digitalt arbetsflöde och produktivitet, lägre driftskostnader och större flexibilitet för kortare och personaliserade utskriftsjobb.

Eiffeltornet på en halvtimma
Den stöttas av Memjets bläckstråleteknik och utskriftshastigheten ligger på mer än 1 100 kvm/timme; den kan alltså skriva ut motsvarande Eiffeltornets höjd på bara en halvtimme. Skrivaren producerar upplösningar på 1600×1600 dpi med hjälp av 3,4 miljarder droppar (per sekund) vattenlösligt bläck med droppvolymen 1,2 pikoliter.

Med en bredd på 106,7 cm har Océ ColorWave 900 sex rullars mediakapacitet, precis som ColorWave 600/650-enheterna, och den totala kapaciteten på 1 200 m (200 m/rulle) imponerar. Utskrifterna kommer ut torra, färdigskurna och klara för användning.
Utmatningsbordet har hög kapacitet och två avläggningsfack möjliggör samtidig utskrift och urlastning, något som både maximerar driftstiden och höjer produktiviteten.

Océ ColorWave 900 kan användas för många olika ändamål, t ex för skyltmaterial, utställningar och mässor, visningar på butiksdiskar och på golv, tekniska ritningar och kartor. Den är ett attraktivt alternativ för alla som vill öka takten radikalt och för kommersiella tryckerier som vill ha ett kraftfullt och ändå ekonomiskt sätt att testa nya intäktsmöjligheter.