Färska örter året om

Publicerad
2013-09-16
Skribent
Eric Windahl

KitchenGarden från Fiskars är en odlingslösning med LED-belysning där kryddor och örter hålls färska och frodas i en god växtmiljö med optimala ljusförhållanden.
Det enda man behöver göra är att placera sin nyinköpta ört i örtpoden, fylla på med vatten, slå på LED-ljuset och stänga den skyddande kupan. Kupan skyddar växterna mot uttorkning och kapillärmattor ser till att hålla jorden fuktig.

Lösningen finns i två varianter. Basic-versionen har en LED-stav med vitt ljus som passar alla växter medan Premium-modellen har sex lampor med ett ljusspektra i rött, blått och vitt ljus samt en fjärrkontroll. Det blå ljuset är för tidiga växtstadier, det vita ljuset bidrar till en fin arom och bildande av antioxidanter och det röda ljuset låter bladen växa sig extra stora.

SM513 Färska örter året om