Europeisk debut för Mimaki UJV500-160 på Fespa

Publicerad
2013-09-24
Skribent
Eric Windahl

Mimakis nya UJV500-160 UV-skrivaren gjorde sin europeiska debut på Fespa 2013 i London med funktioner som energisnål LED-härdning med långlivade LED-lampor, och helt nya bläck.

– En av de mer spännande aspekterna med den här skrivare, säger Mike Horsten, marknadschef för Mimaki EMEA, är den gemensamma utvecklingen tillsammans med 3M av våra nya LUS-200 UV bläck.
– När dessa färger appliceras på 3M-media och i enlighet med 3Ms riktlinjer, får de den prestigefyllda 3M- och MCS-garantin; allmänt erkänd som branschens mest omfattande grafiska garanti. Det omfattar blekning, sprickbildning, avskavning mm.

Utöver det snabba flödet, den kostnadseffektiva och miljövänliga LED-härdningen och 3M-garanterat bläck, levererar UJV500-160 en tryckt produkt, som är torr och omedelbart redo för nästa steg i processen. LUS-200-bläcken är flexibla, och är idealiska för applikationer med böjda ytor som fordonsdekor och liknande där stretching kan få andra bläck att spricka.

SM513 MIM_UJV500-160_Front_with-Media (3)