Durst Rho P10 250 var bäst

Publicerad
2013-09-23
Skribent
Eric Windahl

På Fespa 2013 vann Rho P10 250 priset som Best Hybrid UV-Printer. Innovationsgraden är det viktigaste kriteriet vid val av de prestigefyllda utmärkelserna Best Products of the Year. Produkterna bedöms utifrån värdet av de nya tekniska förmågor som de erbjuder. Det kan vara teknik som förbättrar snabbhet, kvalitet, användbarhet och funktionalitet eller minskar miljöpåverkan eller kostnaden för användaren.

Durst Rho P10 250 UV är en del av Rho P10-serien med UV-bläckstråleskrivare för industriell tryckproduktion. Skrivarna har den högsta produktiviteten i sin klass. De har en mycket liten droppstorlek på bara 10 pikoliter och uppnår en utskriftskvalitet på 1000dpi utan att förlora i hastighet.
Rho P10 250 är idealisk för storformatsjobb som kräver högsta kvalitet för inomhus- eller utomhusbrukskyltning, POS/POP-material mm. Den kan skriva ut på många olika typer av media och byta från plana medier till rulle både snabbt och enkelt.

Dessutom är de nu utrustad med Dursts Variodrop och gråskaletekniken. Produktiviteten och tryckkvaliteten är ytterligare förbättrad. Produktiviteten har ökat med upp till 25% och den förbättrade bildkvaliteten inkluderar bättre färgomfång och mindre banding. Genom att öka dropstorlek upp till 15 pikoliter för snabba utskrifter, kan Rho P10 250 skriva ut med en kapacitet på upp till 240 kvm/timme.

SM513 Rho P10 250-4C-Presse (3)