Åke Weyler är ny ordförande i Textilimportörerna

Publicerad
2013-09-28
Skribent
Eric Windahl

En ny styrelse valdes under Textilimportörernas årsmöte i mitten av maj. Åke Weyler valdes till ny styrelseordförande. Den förre ordföranden Rickard Josephson sitter kvar i styrelsen. Åke Weyler var åren 1982–1992 VD för Textilimportörerna och har även varit VD för Sko & Textilhandlarna.

Den nya styrelsen består av Lena Bergendahl, ICA, Katti Edvardsson, Lindex, Rickard Josephson, WeSC, Anna Bredberg, KappAhl, Owe Persson, Fashion Trade, Anders Rosén, C Jahn, Lars Sandell, Ellos och Claes af Wetterstedt, Nilörn. Till vice ordförande valdes Andreas Franchetti från R Franchetti.

Under årsmötet beslutades om en satsning på ökad service för medlemmarna genom att höja kompetensen inom handelspolitik, erbjuda fler seminarier och utbildningar samt att öka informationen i form av fler guider till medlemmarna.