Xerox marknadsledare inom MPS

Publicerad
2013-07-01
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

För fjärde året i rad har Xerox placerats i toppen inom Managed Print Services (MPS) i analysföretaget Quocircas rapport för 2013. Xerox ledarposition beskrivs som ett resultat av en kontinuerlig expansion och de investeringar som Xerox gjort i sin MPS-plattform. Dessutom har de ett geografiskt djup, bredd och kontinuitet i sina erbjudanden på en hårt konkurrensutsatt marknad.

– Xerox är oöverträffad i sitt breda utbud av enterprise-erbjudanden inom kontor, mobil, produktion och tryckerier. Xerox fortsätter att investera i utvärderings- och rapporterings-
verktyg, som ger kunder förutseende analyser som förenklar skrivarmiljön samtidigt som informationen hjälper till att ytterligare sänka kostnaderna och effektivisera produktionen,
säger Louella Fernandes, försteanalytiker på Quocirca.

Rapporten beskriver en mogen marknad bestående av största delen enterprise-klassade (över 10 000 anställda) och medelstora organisationer som använt sig av MPS i mer än tre år. Många av dessa organisationer är inne på sitt andra eller tredje MPS-kontrakt och ser nu över möjligheten att jobba ännu närmare sin MPS-leverantör. Detta passar väl in på Xerox, som beskrivs som ett företag med lång erfarenhet och styrka i att anpassa och utvidga sina erbjudanden för att möta förändrade behov hos sina kunder.

Xerox
Arnaud Linquette.

– Xerox fortsätter att öka värdet av MPS genom nya tjänster och lösningar som hjälper till att göra innehåll mer tillgängligt. Vi höjer ribban och utnyttjar vår kunskap inom print för att bygga strategier för innehållshantering och automatisering av affärsprocesser.
– På så sätt kan våra kunder jobba smartare och snabbare generera intäkter, säger Arnaud Linquette, Sverigechef på Xerox.

Som världsledande inom MPS arbetar Xerox med företag av alla storlekar för att förenkla arbetsprocesser. Medarbetare kan då lägga mindre tid på att hantera dokument och mer tid på kärnverksamheten. Xerox integrerar MPS i IT-infrastrukturen för att hjälpa till att organisera information – både från pappers- och digitala källor.