Möjligheter för intelligent hembelysning

Publicerad
2013-07-25
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Nu lanserar Philips en nästa app-generation för sitt hembelysnings- och styrningssystem Philips Hue, som sedan lanseringen 2012 tillsammans med Apple har gett konsumenter möjlig-
heten att sköta sin hembelysning via sin surfplatta eller smartphone, oavsett var de befinner sig.

Hue

Nya Philips Hue har en ny kanal på IFTTT (If This Then That) vilket gör att systemet får tillgång till vilken API som helst på nätet. Det innebär att Hue-systemet kan fungera som en indikator i förhållande både till väder, börsnyheter, fotbollsmatcher, sociala medier, e-post och mycket mer. När det blir mål i en fotbollsmatch kan exempelvis lamporna ställas in att börja blinka i olika färger.

Ytterligare nyheter är möjligheten till schemaläggning och sk geofencing, funktioner som utvecklats efter feedback från kunder och användare i och med fjolårets lansering. Geofencing innebär att systemet kan avgöra användarens geografiska position, exempelvis om denne är hemma eller inte. På det sättet kan belysningen slås av och på automatiskt när en användare kommer hem alternativt går hemifrån utan att ens behöva ta upp telefonen ur fickan.

Hue