Utmaning; Hållbara förpackningar

Publicerad
2013-06-03
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

The Packaging Arena lanserar tillsammans med WDO Innovation utmaningen; Hållbara Förpackningar. Det blir den första utmaningen inom initiativet Wood for Sweden. Ett initiativ med syfte att hitta nya användningsområden för skogsråvaror.

– Genom Hållbara Förpackningar vill vi inte bara hitta nya, smarta tekniska förpackningsidéer. Idéerna kan också handla om hur förpackningar upplevs, hur man minskar ned på onödiga förpackningar eller effektiviserar industrin, säger Sandra Eriksson, VD The Packaging Arena.

Vinnaren koras i juni
Under juni månad kommer idéerna att behandlas och ett antal finalister kommer att utses. Smurfit Kappa Sverige, BillerudKorsnäs, Stora Enso, DS Smith Packaging Sweden och Nordic Paper är de företag som stödjer initiativet och deltar i bedömningsprocessen, alla är medlem-
mar i The Packaging Arena. Sveriges innovationsmyndighet VINNOVA deltar också som med-
finansiär till det övergripande initiativet Wood for Sweden.

– Priset består sedan av att den vinnande idén får genomgå en utvecklingsprocess och till slut presenteras för branschen med hjälp av The Packaging Arena. Förhoppningsvis kan det bli en färdig och konkret produkt, säger Damian Dugdale, projektledare hos WDO Innovation.

s.62Utmaning    s.62Utmaning