Screen 2013-bidrag på vernissage

Publicerad
2013-06-03
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Torsdagen den 4 april visades drygt 100 affischer på vernissagen av Screen 2013, som hölls på Konstfack i ett arrangemang som Fespa Sweden Association ordnat.
Av de tävlande bidragen har 10 vinnande bidrag valts ut av en jury. Juryn hade ett tufft jobb att välja bland bidragen då samtliga höll en mycket hög nivå.
Temat för i år var; vackert, och det bidrag som vann hela tävlingen var; Skönhetsideal och det med beskrivningen; Experiment runt hur skönhetsideal ändras genom tiderna, av Cajsa Wessberg.

s.18Screen-2013
Cajsa Wassberg.

– Jag ville beskriva vackert genom tiderna. Ansiktet är från 1600-tal och kroppen tillhör Kate Moss. Det är två ideal som exponeras i samma bild. Den har legat och grott under ett par veckor som vi får avsätta på Beckmans för att jobba med våra tävlingsbidrag.
– Det känns jättekul och jättekonstigt. Det här hade jag verkligen inte förväntat mig, berättade en glad Cajsa Wassberg.

De tio bidrag, som juryn fann vara bäst med hänsyn till motiv och givna kriterier, screentrycks i format 70×100 cm i 40 ex, vilka numreras och signeras av respektive pristagare.
Vernissagen gästades även av föredragshållaren Petra Börner, som är svensk illustratör och designer baserad i London. Hon visade några av sina projekt och berättade om erfarenheter som hon samlat på sig genom åren. Hon delgav även flera goda råd till studenterna.

s.18Screen-2013 (2)
Petra Börner.

– Även om ni har lite utrymme, lägg den tiden ni har på något kreativt och gör något varje dag.
– Ha alltid en skissbild med i väskan vart du än går. Snåla inte med material, det är viktigt att ha bra material att jobba med.

– Släng halvbra saker och ignorera gammalt arbete – blicka istället framåt.
– Strunta i bloggar och allt annat som skrivs på nätet, gör istället din grej och lägg tid på det du är bra på.

– Vid uppdrag, vinkla det till er fördel och tänk på vad du vill. Se till att du alltid är nöjd innan du skickar ut något istället för att skicka ut allt du gör.

Affischerna säljs för 500 kr/st. För mer information skicka ett mejl till info@fespa.se. Tidigare års tävlingar med bilder finns på www.screen2013.se.

s.18Screen2013