Papper av sten

Publicerad
2013-06-24
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Mineral Notebook är ett träfritt pappersblock, som är gjort av mineralen från småsten. Det gör att pappret är mycket tåligare än vanligt papper. Det är också mycket svårare att riva sönder och det tål regn och snö.

På belttonshop.se säljer man block med linjerade sidor av mineralpapper och omslag av laminerat papper.

Miljöfakta är att ett ton nytt papper skapar 59 200 liter förorenat vatten och att ett ton åter-
vunnet papper skapar 33 300 liter förorenat vatten. Ett ton mineralpapper skapar absolut inget förorenat vatten och använder hälften så mycket energi som nytt papper och 1/3 energi som återvunnet papper.

www.belttonshop.se

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman

Papper-av-sten