Ny lösning för mobila utskrifter

Publicerad
2013-06-12
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

HP presenterar en ny printlösning som finns i utvalda enheter från Samsung och som gör det lätt att skriva ut på fler än 180 olika nätverksskrivare från HPs portfölj av bläckstråle- och laserskrivare. Samarbetet visar på HPs fortsatta satsningar inom mobila utskrifter, genom att man tillgodoser behoven som dagens mobila användare har av att snabbt kunna skriva ut oberoende av var man befinner sig.

Stefan Berghdal     s41

Till skillnad från befintliga mobila utskriftsapplikationer på marknaden, kräver den nya inbyggda HP-Samsunglösningen inga installationer, verktyg, drivrutiner eller nätverkskonfigurationer på telefonen, vilket gör att utskrifter via mobilen blir både enkelt och bekvämt.
Dessutom är printlösningen den enda som erbjuder avancerade skrivarinställningar och funk-
tioner som dubbelsidig utskrift, färg, sidorientering och papperstyp. Med dessa och ytterligare funktioner, kommer den nya printlösningen att göra printing-on-the-go både lättare och snabb-
are för mobila användare.

Användarna kan skriva ut på två sätt: antingen genom att automatiskt ansluta sin Samsung och sin skrivare från HP till samma lokala nätverk via Wi-Fi, eller genom att använda HPs teknik för trådlös direktutskrift.

– Kunderna fortsätter att efterfråga printlösningar för sina smarthpones och surfplattor, säger Stefan Bergdahl, HP Sverige.
– Partnerskapet med Samsung är det senaste exemplet på hur HP gör det enkelt för användar-
na att skriva ut när de vill och oavsett var de är.

Den inbyggda printlösningen fungerar i tre enkla steg: välj ett dokument, en bild eller en webbsida, välj en skrivare (antingen via Wi-Fi eller direkt) och skriv sedan ut.