Modeshoppa i bilen

Publicerad
2013-06-10
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

När modeföretaget Zalando presenterade sig på bilmässan i Genève, visade man upp sin första Fashion Concept Car. Tanken bakom denna bil är att visa upp Zalandos vision av framtidens mobila shopping, då man enligt företaget ska kunna göra sina modeinköp smidigt från bilen.

s.45

Med sin Fashion Concept Car tar Zalando mobil shopping till nästa nivå. Mottot för bilen är;
se – känna – beställa och hämta ut.

Det är tänkt att det ska fungera med en realtidsapplikation, som utvecklas specifikt för Zalando, scannar av omgivningen, tar ett foto av de plagg som man finner intressanta och sedan kan de beställas direkt på Zalando.se.
Leveransen sker via GPS direkt till bakluckan på bilen. Plaggen  kan provas direkt I bilens integrerade provhytt. Självklart erbjuder bilen också gott om förvaringsutrymme för alla favorit-
plagg.

Bilen har tagits fram och utformats av schweiziska Rinspeed.

– Framtiden är vårt fokus. Att kunna handla när man är på språng kommer att bli ännu viktigare med tiden. Tack vare ny teknik kommer snart det omöjliga att vara möjligt, menar Rinspeeds VD Frank M. Rinderknecht.

s.45)