Arkitektkopia lanserar 3D Print

Publicerad
2013-06-05
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
3D

Att kunna presentera sina idéer i en 3D-modell ger en mycket god och verklig uppfattning om slutprodukten. 3D-printtekniken ger dessutom möjligheten att skapa mer detaljerade och kom-
plexa modeller än vad som tidigare varit möjligt, dessutom kombinerat med en konkurrens-
kraftig leverans- och prisbild. Man kan lyfta på taket till ett hus, känna formen på ett handtag eller printa ett flervåningshus i lösa våningsplan eller moduler som man sedan enkelt bygger ihop.

Arkitektkopia-3dprint (3)   Arkitektkopia-3dprint (2)

– Det här är en teknik som snabbt utvecklas och det finns de som talar om en ny industriell revolution. Tekniken gör det möjligt att skapa enstaka unika modeller både snabbt och kostnadseffektivt, säger Klaus Junkers på Arkitektkopia.

3D Print ger en möjlighet att enkelt och snabbt kunna presentera t ex en 3D-modell av ett nytt köpcentrum. Att visuellt och fysiskt kunna visa hur en husmodell blir anser många vara ett mycket bra hjälpmedel både i säljprocessen och som informationssyfte.

Arkitektkopia-3dprint (1) Klaus Junkers, Affärsutvecklingschef, Arkitektkopia.

– Vi satsar nu på 3D Print för att vi ser att våra kunder efterfrågar det och att tekniken har utvecklats de senaste åren. Vi lägger stor kraft på att det skall vara enkelt att beställa 3D Print från Arkitektkopia och hjälper därför till med eventuell anpassning av filer så att de blir printbara.
– Vi kommer i första skedet att inrikta oss på våra befintliga målgrupper kopplat till och inom bygg- och fastighetssektorn. Det vill säga till stor del de kunderna som vi jobbat ihop med under 60 år, fortsätter Klaus Junkers.